Рецепти
Свински шницли во сос од бело вино Ана Ѓорова

Вкусни и ароматични шницли во сос од бело вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(4-5 )

Свежи шампињони(1 Пакување)

Јајце(2 )

Кромид(1 Главица)

Кисели краставички(4 )

Путер(30 Грама)

Бело вино(1 Чаша)

Брашно(2 Супени лажици)

Павлака(1 Пакување)

Вода(100 Милилитри)

Лук(1 Чешне)

Рендан пармезан(1 Кафена лажица)

Морска сол

Суво оригано

Рузмарин

Презла

Сусам

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите се толчат со дрвен чук и потоа убаво со лукот се тријат од двете страни. Се наросуваат со зачините од двете страни и се ставаат една врз друга.
  2. Потоа шницлите се валкаат во смеса од матени јајца, брашно, презла и сусам и се пржат во загреано масло од двете страни по 5 минути, а остатокот од лукот се сечка и се става во маслото.
  3. Шницлите се вадат од маслото и се тргаат настрана, а во маслото се ставаат путерот и кромидот да пропржи.
  4. Потоа се додаваат печурките и краставичките и се остава целата смеса да се динста 5 минути.
  5. Во меѓувреме во виното се мешаат две лажици брашно додека смесата стане хомогена. Виното заедно со пармезанот и водата се ставаат во претходната смеса и се чека да се згуснат.
  6. Тавата се трга од оган, се зема една шницла, се става во чинија и се прелива со сосот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: