Рецепти
Свински врат на кромид Ана Ѓорова

Маринирано и печено свинско месо со зеленчук за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Кромид(4-5 Главици)

Морков(3 )

Босилек(1 Гранче)

Рузмарин(1 гранче, свеж или сув )

Лук(3-4 Чешниња)

Сенф

Сол

Бибер

Бело вино(200 Милилитри)

Ким

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Вратот се засекува за да може во него да се стават парчињата моркови и лукот.
  2. Откако убаво ќе се наполни, одозгора се премачкува со сенф и се зачинува по вкус.
  3. Кромидот се лупи, се мие и се сече на кругови, не премногу тенки.
  4. Во огноотпорен сад се реди кромидот на дното, па се посипува наоколу со неколку зрна црн пипер.
  5. Во така приготвениот сад, врз круговите кромид, се става месото.
  6. Во садот се додаваат 200 мл бело вино (или пиво), но така што не се полева месото за да не се измијат зачините.
  7. Садот се става во загреана рерна на тивок оган и се пече 2-3 часа. Повремено месото се полива со течноста за да не се исуши премногу.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: