Рецепти
Свински врат на кромид Ана Ѓорова

Маринирано и печено свинско месо со зеленчук за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Кромид(4-5 Главици)

Морков(3 )

Босилек(1 Гранче)

Рузмарин(1 гранче, свеж или сув )

Лук(3-4 Чешниња)

Сенф

Сол

Бибер

Бело вино(200 Милилитри)

Ким

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Вратот се засекува за да може во него да се стават парчињата моркови и лукот.
  2. Откако убаво ќе се наполни, одозгора се премачкува со сенф и се зачинува по вкус.
  3. Кромидот се лупи, се мие и се сече на кругови, не премногу тенки.
  4. Во огноотпорен сад се реди кромидот на дното, па се посипува наоколу со неколку зрна црн пипер.
  5. Во така приготвениот сад, врз круговите кромид, се става месото.
  6. Во садот се додаваат 200 мл бело вино (или пиво), но така што не се полева месото за да не се измијат зачините.
  7. Садот се става во загреана рерна на тивок оган и се пече 2-3 часа. Повремено месото се полива со течноста за да не се исуши премногу.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: