Рецепти
Свински врат на кромид Ана Ѓорова

Маринирано и печено свинско месо со зеленчук за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Кромид(4-5 Главици)

Морков(3 )

Босилек(1 Гранче)

Рузмарин(1 гранче, свеж или сув )

Лук(3-4 Чешниња)

Сенф

Сол

Бибер

Бело вино(200 Милилитри)

Ким

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Вратот се засекува за да може во него да се стават парчињата моркови и лукот.
  2. Откако убаво ќе се наполни, одозгора се премачкува со сенф и се зачинува по вкус.
  3. Кромидот се лупи, се мие и се сече на кругови, не премногу тенки.
  4. Во огноотпорен сад се реди кромидот на дното, па се посипува наоколу со неколку зрна црн пипер.
  5. Во така приготвениот сад, врз круговите кромид, се става месото.
  6. Во садот се додаваат 200 мл бело вино (или пиво), но така што не се полева месото за да не се измијат зачините.
  7. Садот се става во загреана рерна на тивок оган и се пече 2-3 часа. Повремено месото се полива со течноста за да не се исуши премногу.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: