Рецепти
Свинско филе во крем сос Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско филе во крем сос од мајчина душичка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(1 Килограм)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Презла(40 Грама)

Слатка павлака(250 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(125 Милилитри)

Балсамико оцет(75 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Мајчина душичка(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во блендер ставете го кромидот, магдоносот и лукот и добро измелете ја смесата.
  2. Во мало тавче загрејте го путерот, а потоа додајте ја смесата со кромид да се запржи 3 минути. Оставете ја малку да се олади.
  3. Додајте ги презлите и мелениот пипер. Убаво обложете го филето со добиената смеса, па ставете го да се пече во загреана рерна 1 час.
  4. Во помало тенџере измешајте ја павлаката за готвење, супата (може телешка од коцка), оцетот, шеќерот, брашното и мајчината душица. Ставете го на умерен огани почекајте да зоврие со повремено мешање. Намалете го огнот и варете уште 10 минути.
  5. Отстранете ги гранчињата мајчина душичка од сосот, сипете од него во чинијата за сервирање и одозгора поставете ги парчињата свинско филе.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: