Рецепти
Свинско каре во вино Ана Ѓорова

Македонски специјалитет кој одлично оди во комбинација со печени тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(1 Килограм)

Свинска маст(2 Кафени лажици)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Свеж магдонос(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Сол(2 Кафени лажици)

Бело вино(150 Милилитри)

Павлака(50 Грама)

Целер(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското каре се сече на парчиња, се мие, се суши, се посолува и се толчи.
  2. Во тава се става маст, па кога ќе се стопи се додава ситно сечкан кромид, морков, магдонос, целер, неколку зрна бибер и сето ова се промешува и се пржи.
  3. Во овој зеленчук се додаваат парчињата свинско каре и се динста сè додека убаво не омекне.
  4. Додека се динста месото се полева со бело вино.
  5. Кога ќе биде готово месото се реди на чинија за сервирање, а зеленчукот се пасира се додава малку павлака и бело вино се проварува и се посипува врз карето.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: