Рецепти
Свинско месо со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од варено свинско месо, праз и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Праз(2 )

Домат(1/2 Килограм)

Масло(100 Милилитри)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(неколку зрна )

Вода(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Еден страк праз го сечкаме ситно и го пржиме во тенџере со масло. Доматот го лупиме и сечкаме, па го редиме над празот.
  2. Откако смесата ќе се испржи, ги додавааме месото сечено на коцки, црвениот пипер, вегетата, биберот и врз сето тоа го додаваме другиот праз исечкан на парчиња долги околу 5 см.
  3. Ја налеваме водата во тенџерето и го ставаме на тивок оган да се вари еден и пол час.
  4. Сервираме во чинија со топки од палента.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: