Рецепти
Свинско месо со праз
Вкусен ручек од варено свинско месо, праз и зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(600 Грама)
Праз(2 )
Домат(1/2 Килограм)
Масло(100 Милилитри)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(неколку зрна )
Вода(250 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Еден страк праз го сечкаме ситно и го пржиме во тенџере со масло. Доматот го лупиме и сечкаме, па го редиме над празот.
- Откако смесата ќе се испржи, ги додавааме месото сечено на коцки, црвениот пипер, вегетата, биберот и врз сето тоа го додаваме другиот праз исечкан на парчиња долги околу 5 см.
- Ја налеваме водата во тенџерето и го ставаме на тивок оган да се вари еден и пол час.
- Сервираме во чинија со топки од палента.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во