Рецепти
Свинско месо со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од варено свинско месо, праз и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Праз(2 )

Домат(1/2 Килограм)

Масло(100 Милилитри)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(неколку зрна )

Вода(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Еден страк праз го сечкаме ситно и го пржиме во тенџере со масло. Доматот го лупиме и сечкаме, па го редиме над празот.
  2. Откако смесата ќе се испржи, ги додавааме месото сечено на коцки, црвениот пипер, вегетата, биберот и врз сето тоа го додаваме другиот праз исечкан на парчиња долги околу 5 см.
  3. Ја налеваме водата во тенџерето и го ставаме на тивок оган да се вари еден и пол час.
  4. Сервираме во чинија со топки од палента.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: