Рецепти
Тамил чорба со кари Ана Ѓорова

Пилешка чорба со зачини и гарнир од ориз за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(2 Килограми)

Јогурт(10 Супени лажици)

Кари во прав(9 Супени лажици)

Масло

Кромид(2 Главици)

Рузмарин(1 Гранче)

Ловоров лист(1-2 )

Лимон(1 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето измијте го, исушете го, премачкајте го со јогуртот и оставете го да се маринира во фрижидер преку ноќ.
  2. Утредента исечете го пилето на парчиња и пропржете го во тенџере со претходно загреано масло во кое го пропрживте исечканиот кромид.
  3. Зачинете со кари и оставете месото да впие од вкусот неколку минути, потоа додајте доволно вода во тенџерето и варете на тивок оган.
  4. Во тава загрејте го остатокот на маслото (или путер), зачинете со ловоров лист и рузмарин. Мешајте, па изгасете го огнот и сосајте 3 лажици сок од лимон, па префрлете ја смесата во тенџерето.
  5. Гответе ја чорбата покриена со капак околу 1 час на истата температура или додека месото почне да се одвојува од коската.
  6. На крај посолете по вкус и сервирајте ја супата со варен ориз.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: