Рецепти
Тамил чорба со кари Ана Ѓорова

Пилешка чорба со зачини и гарнир од ориз за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(2 Килограми)

Јогурт(10 Супени лажици)

Кари во прав(9 Супени лажици)

Масло

Кромид(2 Главици)

Рузмарин(1 Гранче)

Ловоров лист(1-2 )

Лимон(1 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето измијте го, исушете го, премачкајте го со јогуртот и оставете го да се маринира во фрижидер преку ноќ.
  2. Утредента исечете го пилето на парчиња и пропржете го во тенџере со претходно загреано масло во кое го пропрживте исечканиот кромид.
  3. Зачинете со кари и оставете месото да впие од вкусот неколку минути, потоа додајте доволно вода во тенџерето и варете на тивок оган.
  4. Во тава загрејте го остатокот на маслото (или путер), зачинете со ловоров лист и рузмарин. Мешајте, па изгасете го огнот и сосајте 3 лажици сок од лимон, па префрлете ја смесата во тенџерето.
  5. Гответе ја чорбата покриена со капак околу 1 час на истата температура или додека месото почне да се одвојува од коската.
  6. На крај посолете по вкус и сервирајте ја супата со варен ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: