Рецепти
Тава ориз со јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт за тава ориз со доматен сос и варени јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Оризот се вари (не сосема) во солена вода и се цеди.
  2. Јајцата се варат тврдо, се лупат и се сечат на половинки.
  3. Тавата прво се премачкува со маргарин, а потоа во неа се реди оризот измешан со рендан кашкавал, киселата павлака и се зачинува со бибер.
  4. Се прелива со доматно пире, се посипува со рендан кашкавал и се посолува. Одозгора се редат половинките јајца.
  5. Јадењето се потпекува во рерна 20 минути на 180°C.
  6. Се вади тавата од рерна и се служи по желба со повеќе доматен сос и со мајонез.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: