Рецепти
Тава ориз со јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт за тава ориз со доматен сос и варени јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Оризот се вари (не сосема) во солена вода и се цеди.
  2. Јајцата се варат тврдо, се лупат и се сечат на половинки.
  3. Тавата прво се премачкува со маргарин, а потоа во неа се реди оризот измешан со рендан кашкавал, киселата павлака и се зачинува со бибер.
  4. Се прелива со доматно пире, се посипува со рендан кашкавал и се посолува. Одозгора се редат половинките јајца.
  5. Јадењето се потпекува во рерна 20 минути на 180°C.
  6. Се вади тавата од рерна и се служи по желба со повеќе доматен сос и со мајонез.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: