Рецепти
Тава пилешко со бешамел сос Ана Ѓорова

Специјалитет од пилешко месо со бешамел сос, печурки и кашкавал што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Павлака(300 Милилитри)

Кашкавал(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Масло

Млеко(2 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кокошката се сече на парчиња и се вари.
  2. Потоа откако ќе се свари, се двои месото од коските, па се пржи во малку масло.
  3. И печурките се пропржуваат во малку масло, па откако ќе го наредите месото во тепсијата, одозгора се редат и печурките.
  4. Одозгора се истура бешамел сосот што се подготвува на следниот начин: во тава се пржат 3 лажици брашно со масло, потоа се додаваат млекото и течноста од варената кокошка (2 дл).
  5. Потоа се полева со павлака која убаво се распоредува.
  6. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече околу 15 минути додека течноста убаво се разлее.
  7. Се вади тепсијата од рерна и се ренда одозгора кашкавал, па се враќа да се допече.
  8. Јадењето е готово кога одозгора ќе биде убаво заруменето.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: