Рецепти
Тава пилешко со бешамел сос Ана Ѓорова

Специјалитет од пилешко месо со бешамел сос, печурки и кашкавал што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Павлака(300 Милилитри)

Кашкавал(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Масло

Млеко(2 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кокошката се сече на парчиња и се вари.
  2. Потоа откако ќе се свари, се двои месото од коските, па се пржи во малку масло.
  3. И печурките се пропржуваат во малку масло, па откако ќе го наредите месото во тепсијата, одозгора се редат и печурките.
  4. Одозгора се истура бешамел сосот што се подготвува на следниот начин: во тава се пржат 3 лажици брашно со масло, потоа се додаваат млекото и течноста од варената кокошка (2 дл).
  5. Потоа се полева со павлака која убаво се распоредува.
  6. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече околу 15 минути додека течноста убаво се разлее.
  7. Се вади тепсијата од рерна и се ренда одозгора кашкавал, па се враќа да се допече.
  8. Јадењето е готово кога одозгора ќе биде убаво заруменето.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: