Рецепти
Тава со колбаси и печурки Ана Ѓорова

Едноставен ручек со колбаси и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(500 Грама)

Вргањ (печурка)(600 Грама)

Шери домати(400 Грама)

Ловоров лист(4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги печурките и исечете ги на парчиња.
  2. Кромидот излупете го, ситно исечкајте го, па ставете го во тава заедно со излупениот и изгмечен лук, додајте го маслото и пржете на тивко додека не омекне кромидот и стане проѕирен. Доколку е потребно, додајте неколку лажици топла вода за да не зарумени кромидот.
  3. Колбасите излупете ги, исечете ги на парчиња и додајте ги на кромидот. Пржете ги на силен оган со постојано мешање додека да заруменат.
  4. Потоа додајте ги печурките и ловоровите листови. Оставете да се пржат 2 минути, полијте ги со виното и динстајте додека не испари течноста.
  5. Доматите исечкајте ги на половина и додајте ги во тавата. Додајте сол и бибер и пржете уште 20 минути или додека сосот не се подзгусне.
  6. Тргнете ја тавата од оган и оставете го јадењето да се подолади пред да го сервирате.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: