Рецепти
Тава со колбаси и печурки
Едноставен ручек со колбаси и сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Колбас(500 Грама)
Вргањ (печурка)(600 Грама)
Шери домати(400 Грама)
Ловоров лист(4 )
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Бело вино(1/2 Децилитар)
Масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Исчистете ги печурките и исечете ги на парчиња.
- Кромидот излупете го, ситно исечкајте го, па ставете го во тава заедно со излупениот и изгмечен лук, додајте го маслото и пржете на тивко додека не омекне кромидот и стане проѕирен. Доколку е потребно, додајте неколку лажици топла вода за да не зарумени кромидот.
- Колбасите излупете ги, исечете ги на парчиња и додајте ги на кромидот. Пржете ги на силен оган со постојано мешање додека да заруменат.
- Потоа додајте ги печурките и ловоровите листови. Оставете да се пржат 2 минути, полијте ги со виното и динстајте додека не испари течноста.
- Доматите исечкајте ги на половина и додајте ги во тавата. Додајте сол и бибер и пржете уште 20 минути или додека сосот не се подзгусне.
- Тргнете ја тавата од оган и оставете го јадењето да се подолади пред да го сервирате.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во