Рецепти
Тава со колбаси и печурки Ана Ѓорова

Едноставен ручек со колбаси и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(500 Грама)

Вргањ (печурка)(600 Грама)

Шери домати(400 Грама)

Ловоров лист(4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги печурките и исечете ги на парчиња.
  2. Кромидот излупете го, ситно исечкајте го, па ставете го во тава заедно со излупениот и изгмечен лук, додајте го маслото и пржете на тивко додека не омекне кромидот и стане проѕирен. Доколку е потребно, додајте неколку лажици топла вода за да не зарумени кромидот.
  3. Колбасите излупете ги, исечете ги на парчиња и додајте ги на кромидот. Пржете ги на силен оган со постојано мешање додека да заруменат.
  4. Потоа додајте ги печурките и ловоровите листови. Оставете да се пржат 2 минути, полијте ги со виното и динстајте додека не испари течноста.
  5. Доматите исечкајте ги на половина и додајте ги во тавата. Додајте сол и бибер и пржете уште 20 минути или додека сосот не се подзгусне.
  6. Тргнете ја тавата од оган и оставете го јадењето да се подолади пред да го сервирате.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: