Рецепти
Тава со колбаси и печурки Ана Ѓорова

Едноставен ручек со колбаси и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(500 Грама)

Вргањ (печурка)(600 Грама)

Шери домати(400 Грама)

Ловоров лист(4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Децилитар)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистете ги печурките и исечете ги на парчиња.
  2. Кромидот излупете го, ситно исечкајте го, па ставете го во тава заедно со излупениот и изгмечен лук, додајте го маслото и пржете на тивко додека не омекне кромидот и стане проѕирен. Доколку е потребно, додајте неколку лажици топла вода за да не зарумени кромидот.
  3. Колбасите излупете ги, исечете ги на парчиња и додајте ги на кромидот. Пржете ги на силен оган со постојано мешање додека да заруменат.
  4. Потоа додајте ги печурките и ловоровите листови. Оставете да се пржат 2 минути, полијте ги со виното и динстајте додека не испари течноста.
  5. Доматите исечкајте ги на половина и додајте ги во тавата. Додајте сол и бибер и пржете уште 20 минути или додека сосот не се подзгусне.
  6. Тргнете ја тавата од оган и оставете го јадењето да се подолади пред да го сервирате.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: