Рецепти
Тава со свинско месо и печурки Ана Ѓорова

Гурманска тава со свинско месо и шампињони. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска кртина(800 Грама)

Чаден колбас(300 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Ајвар(3 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Сува везена црвена пиперка(3 )

Вода(100-150 Милилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во загреана тава на оган ставете го маслото да се загрее.
  2. Месото и колбасите исечете ги на парчиња и ставете ги во тавата да се пропржат.
  3. Зачинете со сол и бибер, па откако ќе заруменат тргнете ги настрана во чинија.
  4. Исечканиот кромид ставете го во тавата да се пржи, па откако ќе омекне додајте ги шампињоните кои претходно ги исечкавте на покрупни парчиња.
  5. Зачинете со сол и бибер, па откако ќе се испржат шампињоните и кромидот исто така тргнете ги од оган.
  6. Во земјена тава ставете половина од месото и колбасите, па половина од сосот.
  7. Постапката повторете ја уште еднаш и одозгора ставете исечкана или цела сува пиперка.
  8. Печете во рерна на 200 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: