Рецепти
Тава со свинско месо и печурки
Гурманска тава со свинско месо и шампињони. На здравје!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинска кртина(800 Грама)
Чаден колбас(300 Грама)
Свежи шампињони(300 Грама)
Кромид(2-3 Главици)
Ајвар(3 Супени лажици)
Брашно(2 Супени лажици)
Црвен пипер(2 Супени лажици)
Сува везена црвена пиперка(3 )
Вода(100-150 Милилитри)
Вегета(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во загреана тава на оган ставете го маслото да се загрее.
- Месото и колбасите исечете ги на парчиња и ставете ги во тавата да се пропржат.
- Зачинете со сол и бибер, па откако ќе заруменат тргнете ги настрана во чинија.
- Исечканиот кромид ставете го во тавата да се пржи, па откако ќе омекне додајте ги шампињоните кои претходно ги исечкавте на покрупни парчиња.
- Зачинете со сол и бибер, па откако ќе се испржат шампињоните и кромидот исто така тргнете ги од оган.
- Во земјена тава ставете половина од месото и колбасите, па половина од сосот.
- Постапката повторете ја уште еднаш и одозгора ставете исечкана или цела сува пиперка.
- Печете во рерна на 200 степени околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во