Рецепти
Телешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна и ароматична телешка чорба со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 110 минути

  1. Најпрво целото парче месо го вариме во солена вода околу еден час. Потоа го вадиме од водата и го сечкаме на ситни коцки, а водата не ја фрламе.
  2. Во тенџере со загреано масло го пропржуваме ситно исечканиот кромид и ренданиот морков. Откако малку ќе омекнат, го додаваме и месото. Промешуваме и ги динстаме 10-15 минути.
  3. Потоа ги додаваме ренданиот компир, ренданиот корен од целер, ренданиот пашканат и маринираните шампињони.
  4. Пржиме сè заедно околу 2-3 минути, па зачинуваме по вкус со сол, бибер, вегета и буковка.
  5. Се додава една лажица црвен пипер за да не се прави запршка. Сето тоа се прелива во водата во која се вареше месото.
  6. Се вари уште 30 минути. Пред крајот се вади дел од зеленчукот и од месото и во помал сад се пасираат, па се враќа пасираниот дел во чорбата, со што ќе добие густина. По желба на крајот се додава исечкан магдонос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: