Рецепти
Телешки полпети Ана Ѓорова

Пржени полпети како одлична идеја за предјадење или главно јадење во комбинација со салата или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(1/2 Килограми)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Леб(2 Парчиња)

Јајце(1 )

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин исечкајте ги лукот и кромидот на многу ситни парчиња.
  2. Лебот натопете го во млеко и убаво исцедете го.
  3. Месото, јајцето, кромидот, лукот и лебот убаво се замесуваат и се зачинуваат со сол, бибер и црвен пипер.
  4. Од добиената смеса се прават мали топчиња, се валкаат во брашно и се пржат во врело масло од двете страни додека убаво не заруменат.

Полпетите може да ги послужите со вариво од кељ.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: