Рецепти
Телешки полпети
Пржени полпети како одлична идеја за предјадење или главно јадење во комбинација со салата или зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко мелено месо(1/2 Килограми)
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Леб(2 Парчиња)
Јајце(1 )
Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Најпрвин исечкајте ги лукот и кромидот на многу ситни парчиња.
- Лебот натопете го во млеко и убаво исцедете го.
- Месото, јајцето, кромидот, лукот и лебот убаво се замесуваат и се зачинуваат со сол, бибер и црвен пипер.
- Од добиената смеса се прават мали топчиња, се валкаат во брашно и се пржат во врело масло од двете страни додека убаво не заруменат.
Полпетите може да ги послужите со вариво од кељ.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во