Рецепти
Тестенини со брокули и сардини Ана Ѓорова

Специјалитет од сицилијанскиот регион

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(350 Грама)

Маслиново масло(7 Супени лажици)

Рендан кашкавал(4 Супени лажици)

Брокула(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Сардини свежи(2 )

Борови ореви (пињоли)(1 Супена лажица)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сувото грозје ставете го во зовриена вода, а во меѓувреме исчистете ги брокулите од листовите и дршките, измијте ги и сварете ги во зовриена солена вода, па исцедете ги и зачувајте ја водата во која се вареа.
  2. Исплакнете ги сардините под млаз ладна вода, исчистете ги од коските и пропржете ги во маслото со исечканиот кромид. Додајте ги брокулите и промешајте ги 1 минута додека се добие арома.
  3. Потоа додајте ги пињолите, сувото грозје, промешајте и тргнете од оган.
  4. Тестенините сварете ги според упатството во водата каде што се вареа брокулите. Потоа измешајте ги во тавата со другите состојки, изрендајте кашкавал или пармезан и послужете го јадењето топло.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: