Рецепти
Тестенини со брокули и сардини Ана Ѓорова

Специјалитет од сицилијанскиот регион

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(350 Грама)

Маслиново масло(7 Супени лажици)

Рендан кашкавал(4 Супени лажици)

Брокула(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Сардини свежи(2 )

Борови ореви (пињоли)(1 Супена лажица)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сувото грозје ставете го во зовриена вода, а во меѓувреме исчистете ги брокулите од листовите и дршките, измијте ги и сварете ги во зовриена солена вода, па исцедете ги и зачувајте ја водата во која се вареа.
  2. Исплакнете ги сардините под млаз ладна вода, исчистете ги од коските и пропржете ги во маслото со исечканиот кромид. Додајте ги брокулите и промешајте ги 1 минута додека се добие арома.
  3. Потоа додајте ги пињолите, сувото грозје, промешајте и тргнете од оган.
  4. Тестенините сварете ги според упатството во водата каде што се вареа брокулите. Потоа измешајте ги во тавата со другите состојки, изрендајте кашкавал или пармезан и послужете го јадењето топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: