Рецепти
Тестенини со брокули и сардини Ана Ѓорова

Специјалитет од сицилијанскиот регион

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(350 Грама)

Маслиново масло(7 Супени лажици)

Рендан кашкавал(4 Супени лажици)

Брокула(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Сардини свежи(2 )

Борови ореви (пињоли)(1 Супена лажица)

Суво грозје(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сувото грозје ставете го во зовриена вода, а во меѓувреме исчистете ги брокулите од листовите и дршките, измијте ги и сварете ги во зовриена солена вода, па исцедете ги и зачувајте ја водата во која се вареа.
  2. Исплакнете ги сардините под млаз ладна вода, исчистете ги од коските и пропржете ги во маслото со исечканиот кромид. Додајте ги брокулите и промешајте ги 1 минута додека се добие арома.
  3. Потоа додајте ги пињолите, сувото грозје, промешајте и тргнете од оган.
  4. Тестенините сварете ги според упатството во водата каде што се вареа брокулите. Потоа измешајте ги во тавата со другите состојки, изрендајте кашкавал или пармезан и послужете го јадењето топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: