Рецепти
Тестенини со маслинки Ана Ѓорова

За сите љубители на тестенините

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Црни маслинки(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Ловоров лист(2 Листови)

Доматно пире(500 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Шака)

Нане лисја(2 Парчиња)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(60 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА
  1. Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето, и кога ќе бидат готови оставете ги 10 минути во истата вода да набабрат, а потоа исцедете ги.
  2. Во тава на загреано масло се пржи сечканиот кромид и се додава лукот.
  3. Кога е убаво испржен, се додаваат сечканите маслинки и пак на умерен оган се пропржува.
  4. Се додаваат доматното пире, магдоносот, нането, црниот пипер, ловоровите ливчиња и сè убаво се запржува.
  5. На крајот се додава шеќерот, се промешува и се трга од оган.
  6. На исцедените макарони полеваме од сосот и послужуваме, а може над нив да се изренда и сирење.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: