Рецепти
Тестенини со рагу сос Ана Ѓорова

Тестенини во вкусен сос од мелено месо и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Колбас(270 Грама)

Мелено говедско месо(300 Грама)

Целер(30 Грама)

Морков(30 Грама)

Кромид(30 Грама)

Домат(700 Милилитри)

Бело вино(неколку супени лажици )

Маслиново масло(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините сварете ги во солена, зовриена вода.
  2. Зеленчукот исечкајте го и ставете го во тенџере со вода да се вари.
  3. Кога ќе омекне, изгасете ја ринглата, додајте го исечканиот колбас или сомелен и меленото месо, па убаво изблендирајте ја целата смеса со рачен миксер.
  4. Потоа во тенџерето додајте го виното, повторно вклучете ја ринглата и гответе додека течноста почне да врие.
  5. Потоа додајте го сосот од домати и продолжете да го готвите сосот на умерен оган.
  6. При крајот додајте го маслото (или 20 г путер) и во тенџерето додајте ги тестенините. Мешајте уште минута за да впијат од сосот, па послужете ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: