Рецепти
Тикварник Ана Ристеска

Одличен есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(2 )

Млеко(150 Милилитри)

Масло(150 Милилитри)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Шеќер(200 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Тиквите исечени на кругови ги ставаме ви тенџере со вода да се варат.
  2. Кога ќе бидат готови, им ја вадиме кората и ги пасираме.
  3. Јајцата ги матиме со шеќерот, ги додаваме маслото, млекото, ванилиниот шеќер и циметот, па се заедно убаво измешано го додаваме во тиквите.
  4. Мешаме со лажица додека да се добие хомогена смеса.
  5. Смесата ја ставаме во рерна околу 45 минути да се пече.
  6. Откако ќе се испече тикварникот, се посипува со шеќер во прав. Се сече на коцки.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: