Рецепти
Тиквички полнети со зеленчук Ана Ѓорова

Лесно, вегетаријанско јадење од тиквички, домати, краставици и пиперки. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Најпрво ги лупиме тиквичките и ги сечеме на големи парчиња. Ја вадиме внатрешноста на секое парче, па ја рендаме и ја ставаме во посебен сад.
  2. Во истиот сад ги рендаме краставицата, доматот, пиперките и едниот компир.
  3. Во друг сад го рендаме компирот и го пропржуваме во малку масло, а потоа го додаваме оризот.
  4. Откако ќе се испржат, сите состојки ги мешаме заедно и ги ставаме во тенџере да зовријат со 1 чаша вода. Додаваме зачини по вкус, па чекаме да вријат околу 5 минути.
  5. Со таа смеса ги полниме претходно издлабените тиквички, а ги затвораме со компир или со домат исечкан на кругови.
  6. Преостанатата смеса од зеленчукот ја редиме околу тиквичките. Во тепсијата додаваме 1 чаша вода. Печеме на 200 степени околу 90 минути.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: