Рецепти
Тиквички полнети со зеленчук Ана Ѓорова

Лесно, вегетаријанско јадење од тиквички, домати, краставици и пиперки. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Најпрво ги лупиме тиквичките и ги сечеме на големи парчиња. Ја вадиме внатрешноста на секое парче, па ја рендаме и ја ставаме во посебен сад.
  2. Во истиот сад ги рендаме краставицата, доматот, пиперките и едниот компир.
  3. Во друг сад го рендаме компирот и го пропржуваме во малку масло, а потоа го додаваме оризот.
  4. Откако ќе се испржат, сите состојки ги мешаме заедно и ги ставаме во тенџере да зовријат со 1 чаша вода. Додаваме зачини по вкус, па чекаме да вријат околу 5 минути.
  5. Со таа смеса ги полниме претходно издлабените тиквички, а ги затвораме со компир или со домат исечкан на кругови.
  6. Преостанатата смеса од зеленчукот ја редиме околу тиквичките. Во тепсијата додаваме 1 чаша вода. Печеме на 200 степени околу 90 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: