Рецепти
Тиквички со сланина Ана Ристеска

Тиквички полнети со вкусна мешавина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тиквичките се сечат на половина, одозгора се посипуваат со сол и бибер и се ставаат во топла рерна да се потпечат околу 15 минути.
  2. Во меѓувреме се подготвува филот за полнење: се сечкаат сланината, пиперките, лукот, сирењето, доматите (излупени) и кашкавалот.
  3. Откако ќе се потпечат тиквичките, се длаби дел од нивната внатрешност и се меша со филот. Потоа се полнат со оваа смеса и се печат уште 10-15 минути.
  4. Одозгора се посипуваат со рендан пармезан.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: