Рецепти
Тоблероне Ана Ѓорова

Домашни тоблероне чоколадни триаголници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Ореви(2 Шаки)

Шеќер(250 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Бисквити(10 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Најпрвин за овој рецепт е потребно да ги истолчите оревите и да ги измелете бисквитите.
  2. Јајцата и шеќерот се топат на тивок оган со постојано мешање, па во смесата се додава маргарин и 4 коцки чоколада.
  3. Кога смесата ќе се стопи и соедини, се додава сусамот, мелените бисквити и толчените ореви.
  4. Смесата се распоредува во модли со триаголна форма со фолија и се става во фрижидер за да се стврдне.
  5. Стопете го останатото чоколадо. Извадете го десертот од фрижидер и полијте го чоколадото врз него.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: