Рецепти
Торта облак Ана Ристеска

Вкусна облак или пуслица торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(1 3/4 Чаша)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Хопла(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Белките матете ги со миксер додека не се формира цврст бел шлаг, потоа постепено додавајте го шеќерот заедно со нишестето и продолжете да матите додека не се формира многу цврст шлаг.
  2. Тава за печење покријте ја со хартија за печење и шлагот од белки ставете го во 3 кругови со дебелина од 1 сантиметар и околу една педа широки. Внимавајте круговите да не се допираат меѓусебно. Доколу немате место во една тава, употребете уште една тава и печете ги 1 час на 135 степени.
  3. Од кога ќе се испечат исклучете ја рерната и оставете ги да седат во неа додека рерната не се олади целосно.
  4. Потоа на чинија за служење ставете едно од тестата, врз него ставете од изматената хопла со 1/3 чаша шеќер и наредете овошје по ваш вкус (ние употребивме малини, јагоди и сливи). Потоа ставете го другото тесто, повторете ја постапката и со третото тесто и завршете со овошје.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: