Рецепти
Торта облак Ана Ристеска

Вкусна облак или пуслица торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(1 3/4 Чаша)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Хопла(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Белките матете ги со миксер додека не се формира цврст бел шлаг, потоа постепено додавајте го шеќерот заедно со нишестето и продолжете да матите додека не се формира многу цврст шлаг.
  2. Тава за печење покријте ја со хартија за печење и шлагот од белки ставете го во 3 кругови со дебелина од 1 сантиметар и околу една педа широки. Внимавајте круговите да не се допираат меѓусебно. Доколу немате место во една тава, употребете уште една тава и печете ги 1 час на 135 степени.
  3. Од кога ќе се испечат исклучете ја рерната и оставете ги да седат во неа додека рерната не се олади целосно.
  4. Потоа на чинија за служење ставете едно од тестата, врз него ставете од изматената хопла со 1/3 чаша шеќер и наредете овошје по ваш вкус (ние употребивме малини, јагоди и сливи). Потоа ставете го другото тесто, повторете ја постапката и со третото тесто и завршете со овошје.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: