Рецепти
Тортелини со печурки и печеница Ана Ѓорова

Вкусни тестенини со сос од шампињони, печеница и слатка павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(1 Пакување)

Печеница(10 Парчиња)

Свежи шампињони(1 Пакување)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Сув босилек(малку )

Лук во прав

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Прво се варат тортелините, се цедат и се тргаат настрана.
  2. Во меѓувреме кромидот ситно се сечка и се пропржува во тава со загреано масло, па откако ќе омекне се додава печеницата (или свински врат по желба). Може наместо стар кромид да употребите млад.
  3. Во друга подлабока тава се ставаат печурките исечкани на листови да се пржат, а откако ќе се испржат се додаваат кромидот и печеницата и се оставаат уште 5 минути заедно да се пропржат на тивок оган.
  4. Се посолува и зачинува со вегета, босилек и малку лук во прав, а потоа се додава павлаката за готвење. Се вари додека ја добие потребната густина.
  5. Тортелините се ставаат во длабока тава и се додаваат сосот од печурки, печеница, кромид и павлака.
  6. Се варат уште малку, потоа се тргаат од оган и се сервираат со рендан пармезан или сечкан магдонос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: