Рецепти
Тортелини со печурки и печеница Ана Ѓорова

Вкусни тестенини со сос од шампињони, печеница и слатка павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортелини(1 Пакување)

Печеница(10 Парчиња)

Свежи шампињони(1 Пакување)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(малку )

Сув босилек(малку )

Лук во прав

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Прво се варат тортелините, се цедат и се тргаат настрана.
  2. Во меѓувреме кромидот ситно се сечка и се пропржува во тава со загреано масло, па откако ќе омекне се додава печеницата (или свински врат по желба). Може наместо стар кромид да употребите млад.
  3. Во друга подлабока тава се ставаат печурките исечкани на листови да се пржат, а откако ќе се испржат се додаваат кромидот и печеницата и се оставаат уште 5 минути заедно да се пропржат на тивок оган.
  4. Се посолува и зачинува со вегета, босилек и малку лук во прав, а потоа се додава павлаката за готвење. Се вари додека ја добие потребната густина.
  5. Тортелините се ставаат во длабока тава и се додаваат сосот од печурки, печеница, кромид и павлака.
  6. Се варат уште малку, потоа се тргаат од оган и се сервираат со рендан пармезан или сечкан магдонос по желба.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: