Рецепти
Тргано со сирење Veselka Dragan Arsoski

Сите го обожаваме, превкусно е

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Урда(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Масло(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 105 минути

  1. Тестото се меси убаво, се прават топчиња и се ставаат во тепсија намачкана со масло.
  2. Се покриваат со најлонска кеса и се оставаат да стасаат 15-20 минути.
  3. Потоа се тргаат кори на бел чаршав, секоја кора се прска со врело масло и се роса со сирење (урда) по желба. Веднаш се става да се пече во рерна на 180 степени.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: