Рецепти
Тргано со сирење Veselka Dragan Arsoski

Сите го обожаваме, превкусно е

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Урда(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Масло(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 105 минути

  1. Тестото се меси убаво, се прават топчиња и се ставаат во тепсија намачкана со масло.
  2. Се покриваат со најлонска кеса и се оставаат да стасаат 15-20 минути.
  3. Потоа се тргаат кори на бел чаршав, секоја кора се прска со врело масло и се роса со сирење (урда) по желба. Веднаш се става да се пече во рерна на 180 степени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: