Рецепти
Триаголници со бел сос Ана Ѓорова

Вкусни домашни варени тестенини со фил од месо и прелив од павлака и лук. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Сол

Млеко(по потреба да се замеси тесто )

Брашно(по потреба да се замеси тесто )

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(5 Чешниња)

Вегета

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Сечкан магдонос

Италијански зачин (мешан зачин)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Се замесува тесто од 1 јајце, млако млеко, сол и брашно. Се остава да постои и во меѓувреме се подготвува филот за полнење.
  2. Фил: кромидот и 3 чешниња лук ситно се сечкаат, се додаваат меленото месо и зачините и се меша.
  3. Тестото се развлекува и се сече на помали коцки, на средина на секоја коцка се става од филот и се преклопува да се формира триаголник.
  4. Триаголниците се варат во солена зовриена вода 20 минути.
  5. Во меѓувреме се подготвува сосот: павлаката за готвење се меша со 2 ситно сечкани чешниња лук, сечкан магдонос, мешан сув зачин и бибер.
  6. Се процедуваат и се ставаат во претходно загреан путер, а потоа се преливаат со белиот сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: