Рецепти

Триаголници со бел сос
Вкусни домашни варени тестенини со фил од месо и прелив од павлака и лук. Пријатно јадење!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(1 )
Млеко(по потреба да се замеси тесто )
Брашно(по потреба да се замеси тесто )
Мешано мелено месо(300 Грама)
Кромид(2 Главици)
Лук(5 Чешниња)
Путер(50 Грама)
Слатка павлака(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од минути
- Се замесува тесто од 1 јајце, млако млеко, сол и брашно. Се остава да постои и во меѓувреме се подготвува филот за полнење.
- Фил: кромидот и 3 чешниња лук ситно се сечкаат, се додаваат меленото месо и зачините и се меша.
- Тестото се развлекува и се сече на помали коцки, на средина на секоја коцка се става од филот и се преклопува да се формира триаголник.
- Триаголниците се варат во солена зовриена вода 20 минути.
- Во меѓувреме се подготвува сосот: павлаката за готвење се меша со 2 ситно сечкани чешниња лук, сечкан магдонос, мешан сув зачин и бибер.
- Се процедуваат и се ставаат во претходно загреан путер, а потоа се преливаат со белиот сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во