Рецепти
Триаголници со јаболки и ореви Ана Ѓорова

Вкусни мини триаголници со готови кори што потсетуваат на штрудли, а имаат одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките се лупат и се рендаат. Потоа заедно со шеќерот се ставаат во тава на оган и се динстаат 20 минути на тивок оган. Се додаваат сечканите ореви и ванилата.
  2. Во друг сад се растопува прашокот за печиво во 250 мл млака вода. Потоа секоја кора се премачкува со оваа смеса и се попрскува со масло.
  3. Откако ќе ја премачкате кората со растопеното печиво и ќе ја попрскате со масло, се превиткува на половина.
  4. Во горниот десен агол на кората се става од филот и потоа се витка во форма на триаголник до крајот на кората.
  5. Триаголниците се редат во претходно премачкана тепсија со масло.
  6. Одозгора се премачкуваат со растопениот прашок за печиво и со масло.
  7. Се печат 30 минути на 180 степени.
  8. Отако ќе се извади тепсијата со печените триаголници, се покрива со влажна крпа и се остава додека да се олади.
  9. На крај оладените триаголници поросете ги со шеќер во прав.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: