Рецепти
Црн пудинг со вино Ана Ѓорова

Раскошен десерт со кој може да се напиете чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(230 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Црвено вино(400 Милилитри)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Мелени бадеми(50 Грама)

Суво грозје(50 Грама)

Каранфилче(мелено 1 лажичка )

Лимон(1 )

Вода(4 Супени лажици)

Цимет(1 ќесичка )

Мелени ореви(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во садот со лебните трошки додајте 100 мл вино и измешајте.
  2. Во друг сад со миксер изматете ги јајцата со 80 г шеќер додека шеќерот се растопи.
  3. Потоа додајте ги каранфилчето (мелено), ренданото чоколадо, рендана кора од лимон, сувото грозје, лебните трошки со вино и мелените бадеми.
  4. Измешајте додека смесата се соедини.
  5. Длабок стаклен сад со четка намрсете го со масло и наросете го со 2 лажици шеќер.
  6. Во него ставете ја смесата и гответе на оган врз друг сад со вода на пареа.
  7. По 60 минути варење, садот тргнете го од оган.
  8. Во тенџере на оган додајте ги преостанатото вино, циметот, 150 г шеќер и водата, па промешајте.
  9. Откако содржината ќе зоврие, измешајте ги мелените ореви и преливот додајте го во длабокиот стаклен сад.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: