Рецепти
Црно-бели бомбици Ана Ѓорова

Брзи и лесни бисквит-бомбици од чоколадо и ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од ванила(4 Пакувања)

Млеко(1 Литар)

Шеќер(4 Супени лажици)

Маргарин(1 Пакување)

Шеќер во прав(500 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Мелени бисквити(по потреба за да се стврднат бомбиците )

Рум(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пудинзите измешајте ги со 4 лажици шеќер и малку млеко за да се растопат.
  2. Во еден сад ставете го млекото да зоврие, па додајте ги пудинзите и варете додека да добиете густа смеса. Тргнете го садот настрана, оставете да се олади смесата.
  3. За тоа време во друг сад со миксер пенасто изматете го путерот со шеќерот во прав. Кога ќе се олади целосно пудингот, измешајте го со изматениот путер и мешајте со миксер за да добиете хомогена смеса.
  4. Во смесата додајте мелени бисквити по желба, колку смесата да не биде мека и за да може да се прават топчиња. Измешајте добро, па поделете ја смесата на два дела.
  5. Чоколадото ставете го да се стопи, па додајте го во едниот дел заедно со малку рум.
  6. Потоа од двете смеси формирајте топчиња и редете ги во чинија. Може да ги извалкате бомбиците во какао и кокос по желба. Нека стојат во фрижидер пред послужувањето за да се стврднат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: