Рецепти
Ванила лате Ана Ѓорова

Магичен спој на кафе и на бело чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/2 Чаша)

Еспресо(1 Кафена лажица)

Бело чоколадо(1-2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

 

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Зовријте ја водата, тргнете од оган и промешајте го еспресото.
  2. Во тенџере на умерен оган растопете го издробеното бело чоколадо (може да додадете повеќе чоколадо по вкус) со 1/2 чаша млеко. Мешајте постојано додека да се растопи чоколадото. Додајте уште половина чаша млеко или помалку по потреба и уште малку гответе со мешање додека смесата не зоврие.
  3. Тргнете го тенџерето од оган и ставете ја ванилата и топлото кафе внатре, па промешајте ја целата смеса.
  4. Кафето послужете го во чаши, додајте мелено морско оревче по желба и послужете го топло.

 

Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: