Рецепти
Ванилици со лешник Ана Ѓорова

Вкусните ванилини колачиња со фил од лешници и џем од кајсии кои морате да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Јајце(1 )

Жолчка од јајце(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Лимон(0.5 )

Мелени лешници(100 Грама)

Брашно(500 Грама)

Џем од кајсии(350 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во подлабок сад измешајте ги омекнатиот путер, јајцето, жолчките, шеќерот во прав, сокот од лимон и мелените лешници. Смесата измешајте ја и добро соединете ги состојките.
  2. Потоа постепено додавајте го брашното и замесете меко тесто. Тестото ставете го во проѕирна фолија и оставете го во фрижидер да отстои 1 час.
  3. Отстојаното тесто префрлете го на набрашнета површина и расукајте го со дебелина од 1 сантиметар. Со модли со форма по желба, исечете го тестото и обликувајте ванилици.
  4. Плех обложете го со хартија за печење и во него наредете ги ванилиците. Печете ги во загреана рерна на 180°C, околу 15 минути.
  5. Печените колачиња оставете ги да се оладат, а потоа половина намачкајте ги со џем од кајсија и преклопете ги.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: