Рецепти
Варено пилешко во фолија Ана Ѓорова

Со ролованиот стек може да сервирате варен ориз или испржени парчиња морков

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Сланина(400-500 грама исечена на листови )

Фета сирење(300 Грама)

Сенф

Сол

Вегета

Бибер

Кари во прав

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките стекови се расекуваат попречно по должина и се чукаат со кујнски чекан.
  2. Така добиените парчиња бело месо се премачкуваат со малку сенф, се зачинуваат со сол, вегета, бибер и кари, и тоа од двете страни, се виткаат во ролат секое посебно и се ставаат во сад покриен со најлонска фолија да отстојат преку ноќ.
  3. На едно поголемо малку намастено парче фолија се редат 4-5 ленти од тенко исечената сланина.
  4. Во спротивен правец од редењето на сланината се става пилешкото месо-отворено. На едниот крај ставаме парчиња фета сирење. Краевите малку ги свиткуваме кон внатре по должина и со помош на фолијата, убаво стегнати, ги виткаме во ролат.
  5. Секој ролат го завиткуваме во фолија.
  6. Така подготвените парчиња месо ги вариме во поголемо тенџере со зовриена вода околу 30 минути  на тивок оган покриени со капак, а повремено ги превртуваме од другата страна.
  7. Потоа ги вадиме од водата, ја одвиткуваме фолијата, добро ги цедиме и ги пржиме малку во загреано масло колку да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: