Рецепти
Замрзнат десерт од диња Ана Ѓорова

Дињата содржи висок процент вода и многу малку калории, затоа дозволете си го овој десерт, освежете се и хидрирајте се!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(3/4 Чаши)

Зелен лимон(1 )

Водка(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја дињата на парчиња и ставете ја во блендер заедно со другите состојки и мешајте додека не се соедини смесата.
  2. Оставете 2 -3 часа да отстои во замрзнувач и потоа послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: