Рецепти
Замрзнат десерт од диња Ана Ѓорова

Дињата содржи висок процент вода и многу малку калории, затоа дозволете си го овој десерт, освежете се и хидрирајте се!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(3/4 Чаши)

Зелен лимон(1 )

Водка(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја дињата на парчиња и ставете ја во блендер заедно со другите состојки и мешајте додека не се соедини смесата.
  2. Оставете 2 -3 часа да отстои во замрзнувач и потоа послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: