Рецепти
Ладен десерт со кафе Ана Ѓорова

Освежителен рецепт за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(70 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нутела крем(2 Супени лажици)

Слатка павлака(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Вареното кафе измешајте го со нутелата и со шеќерот во еден сад и потоа ставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во меѓувреме изматете ја слатката павлака со миксер во шлаг.
  3. Кога ќе добиете цврст снег, не престанувајте со матење и додавајте ја смесата со кафе додека добиете хомогена кремаста смеса.
  4. Ставете ја во фрижидер најмалку 1 час, потоа повторно изматете со миксер па послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: