Рецепти
Ладен десерт со кафе Ана Ѓорова

Освежителен рецепт за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(70 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нутела крем(2 Супени лажици)

Слатка павлака(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Вареното кафе измешајте го со нутелата и со шеќерот во еден сад и потоа ставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во меѓувреме изматете ја слатката павлака со миксер во шлаг.
  3. Кога ќе добиете цврст снег, не престанувајте со матење и додавајте ја смесата со кафе додека добиете хомогена кремаста смеса.
  4. Ставете ја во фрижидер најмалку 1 час, потоа повторно изматете со миксер па послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: