Рецепти
Ладен десерт со кафе Ана Ѓорова

Освежителен рецепт за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(70 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нутела крем(2 Супени лажици)

Слатка павлака(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Вареното кафе измешајте го со нутелата и со шеќерот во еден сад и потоа ставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во меѓувреме изматете ја слатката павлака со миксер во шлаг.
  3. Кога ќе добиете цврст снег, не престанувајте со матење и додавајте ја смесата со кафе додека добиете хомогена кремаста смеса.
  4. Ставете ја во фрижидер најмалку 1 час, потоа повторно изматете со миксер па послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: