Рецепти
Ладен десерт со кафе Ана Ѓорова

Освежителен рецепт за љубителите на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(70 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нутела крем(2 Супени лажици)

Слатка павлака(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Вареното кафе измешајте го со нутелата и со шеќерот во еден сад и потоа ставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во меѓувреме изматете ја слатката павлака со миксер во шлаг.
  3. Кога ќе добиете цврст снег, не престанувајте со матење и додавајте ја смесата со кафе додека добиете хомогена кремаста смеса.
  4. Ставете ја во фрижидер најмалку 1 час, потоа повторно изматете со миксер па послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: