Рецепти
Запечен компир со кајмак Ана Ѓорова

Одличен гарнир од потпечени компири во сочен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(6 )

Кромид(200 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Масло(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се варат и се сечат на пола.
  2. Во огноотпорен сад се редат првите половини од компирите, над нив се рендаат јајца (претходно тврдосварени) и претходно пропржен сечкан кромид. Се зачинува со црвен пипер.
  3. Кајмакот се мати се павлаката и една половина се става врз јајцата и кромидот, се поклопуваат со другата половина компир и се полива со остатокот кајмак и павлака.
  4. Се пече 20 минути или додека компирите малку заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: