Рецепти
Запечен компир со кајмак Ана Ѓорова

Одличен гарнир од потпечени компири во сочен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(6 )

Кромид(200 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Масло(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се варат и се сечат на пола.
  2. Во огноотпорен сад се редат првите половини од компирите, над нив се рендаат јајца (претходно тврдосварени) и претходно пропржен сечкан кромид. Се зачинува со црвен пипер.
  3. Кајмакот се мати се павлаката и една половина се става врз јајцата и кромидот, се поклопуваат со другата половина компир и се полива со остатокот кајмак и павлака.
  4. Се пече 20 минути или додека компирите малку заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: