Рецепти
Запечен ручек Ана Ристеска

Свинско месо на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Брокула(750 Грама)

Сирење(150 Грама)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Млеко(0,25 Литри)

Бренди(4 Супени лажици)

Брашно(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Брокулата поделете ја на цветови и сварете ја во солена вода.
  2. Свинското месо тенко исечете го и испржете го на врело масло. Во маслото додајте ги млекото и вињакот, па мешајте додека не се одвојат карамелизираните делови на дното.
  3. Потоа додајте го брашното, растопено во малку вода, половина од ренданото сирење, малку сол и црн пипер.
  4. Во 4 орноотпорни длабоки чинии поделете ја брокулата и прелијте ја со сосот.
  5. На тоа ставете го месото, посипете со преостанатото сирење и печете 5 минути во рерна загреана на 225°C
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: