Рецепти
Шпагети со лук и црвен пипер Ана Ристеска

Здрав и вкусен рецепт за шпагети од италијанска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме излупете и исечкајте 3 чешниња лук на што поситни парчиња.
  3. Откако шпагетите ќе се сварат, исцедете ги.
  4. Лукот заедно со маслото ставете ги во поголем сад на тивок оган малку да се пропржат, но не повеќе од една минута.
  5. Тргнете го садот со маслото и лукот од оган и додајте го црвениот пипер.
  6. Измешајте добро и во садот додајте ги шпагетите, потоа добро измешајте ги за да впијат од сосот.
  7. Сервирајте веднаш додека сè уште се топли. По желба за декорација можете да додадете црн бибер, пармезан и слично.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: