Рецепти
Шпагети со лук и црвен пипер
Здрав и вкусен рецепт за шпагети од италијанска кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шпагети(1 Пакување)
Лук(3 Чешниња)
Маслиново масло(4 Супени лажици)
Црвен пипер(2 Кафени лажици)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на пакувањето.
- Во меѓувреме излупете и исечкајте 3 чешниња лук на што поситни парчиња.
- Откако шпагетите ќе се сварат, исцедете ги.
- Лукот заедно со маслото ставете ги во поголем сад на тивок оган малку да се пропржат, но не повеќе од една минута.
- Тргнете го садот со маслото и лукот од оган и додајте го црвениот пипер.
- Измешајте добро и во садот додајте ги шпагетите, потоа добро измешајте ги за да впијат од сосот.
- Сервирајте веднаш додека сè уште се топли. По желба за декорација можете да додадете црн бибер, пармезан и слично.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во