Рецепти
Шпагети со лук и црвен пипер Ана Ристеска

Здрав и вкусен рецепт за шпагети од италијанска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме излупете и исечкајте 3 чешниња лук на што поситни парчиња.
  3. Откако шпагетите ќе се сварат, исцедете ги.
  4. Лукот заедно со маслото ставете ги во поголем сад на тивок оган малку да се пропржат, но не повеќе од една минута.
  5. Тргнете го садот со маслото и лукот од оган и додајте го црвениот пипер.
  6. Измешајте добро и во садот додајте ги шпагетите, потоа добро измешајте ги за да впијат од сосот.
  7. Сервирајте веднаш додека сè уште се топли. По желба за декорација можете да додадете црн бибер, пармезан и слично.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: