Рецепти
Зелена салата со ракчиња Ана Ѓорова

Освежителна и хранлива салата со ракчиња и крем прелив од мајонез и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(200 Грама)

Зелени маслинки(5 )

Лимон(1 )

Мајонез(100 Грама)

Павлака(100 Грама)

Јајце(1 )

Јаболков оцет(1-2 Супени лажици)

Француски магдонос(1 Китка)

Рендан морков(2 Супени лажици)

Ротквица(2-3 )

Марула(5-6 Листови)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте ги листовите марула и наредете ги на чинијата за сервирање.
  2. Врз салатата наредете ги претходно обарените ракчиња и вареното јајце на парчиња.
  3. Во друг сад измешајте ги павлаката и мајонезот, па посолете ги и додајте мелен црн пипер. Додајте го оцетот, па повторно убаво промешајте.
  4. Преливот ставете го врз ракчињата, додајте исечкан француски магдонос, ротквици, морков, исечкани маслинки и парчиња лимон.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: