Рецепти
Зелена салата со ракчиња Ана Ѓорова

Освежителна и хранлива салата со ракчиња и крем прелив од мајонез и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(200 Грама)

Зелени маслинки(5 )

Лимон(1 )

Мајонез(100 Грама)

Павлака(100 Грама)

Јајце(1 )

Јаболков оцет(1-2 Супени лажици)

Француски магдонос(1 Китка)

Рендан морков(2 Супени лажици)

Ротквица(2-3 )

Марула(5-6 Листови)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исечкајте ги листовите марула и наредете ги на чинијата за сервирање.
  2. Врз салатата наредете ги претходно обарените ракчиња и вареното јајце на парчиња.
  3. Во друг сад измешајте ги павлаката и мајонезот, па посолете ги и додајте мелен црн пипер. Додајте го оцетот, па повторно убаво промешајте.
  4. Преливот ставете го врз ракчињата, додајте исечкан француски магдонос, ротквици, морков, исечкани маслинки и парчиња лимон.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: