Рецепти
Зеленчукова паеља (посно) Ана Ѓорова

Ориз со зеленчук за вкусен гарнир или за главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во едно тавче на оган загрејте го маслото. Додајте ги тиквичките исечени на коцки заедно со чешнето лук (исечкано и издробено) и неколку листови нане.
  2. По 5 минути зачинете со прстофат бибер, додајте го оризот и мешајте го на силен оган.
  3. Додајте го грашакот, шафранот (претходно истопен во млака вода) и зеленчуковата супа или зовриена солена вода. Може да додадете по желба и домати и пченка.
  4. Кога смесата ќе почне да зоврива, ставете ја во претходно загреана рерна и гответе додека водата целосно испари.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: