Рецепти

Зеленчукова паеља (посно)
Ориз со зеленчук за вкусен гарнир или за главно јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз(400 Грама)
Тиквичка(400 Грама)
Грашок(1 Шака)
Лук(1 Чешне)
Бистра зеленчукова супа(8 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Во едно тавче на оган загрејте го маслото. Додајте ги тиквичките исечени на коцки заедно со чешнето лук (исечкано и издробено) и неколку листови нане.
- По 5 минути зачинете со прстофат бибер, додајте го оризот и мешајте го на силен оган.
- Додајте го грашакот, шафранот (претходно истопен во млака вода) и зеленчуковата супа или зовриена солена вода. Може да додадете по желба и домати и пченка.
- Кога смесата ќе почне да зоврива, ставете ја во претходно загреана рерна и гответе додека водата целосно испари.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во