Рецепти
Зеленчукова паеља (посно) Ана Ѓорова

Ориз со зеленчук за вкусен гарнир или за главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Во едно тавче на оган загрејте го маслото. Додајте ги тиквичките исечени на коцки заедно со чешнето лук (исечкано и издробено) и неколку листови нане.
  2. По 5 минути зачинете со прстофат бибер, додајте го оризот и мешајте го на силен оган.
  3. Додајте го грашакот, шафранот (претходно истопен во млака вода) и зеленчуковата супа или зовриена солена вода. Може да додадете по желба и домати и пченка.
  4. Кога смесата ќе почне да зоврива, ставете ја во претходно загреана рерна и гответе додека водата целосно испари.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: