Рецепти
Зелка манџа (подварок)
Превкусен, а едноставен ручек од кисела зелка и свинско месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кисела зелка(1 Главица)
Кромид(1 Главица)
Праз(1 )
Морков(4 )
Пушена свинска коленица(400-500 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потренбни помалку од 2 часа
- Се сечкаат главицата кромид, празот и киселата зелка ситно. Потоа се потпржуваат во масло.
- По пет минути се додаваат сечканите моркови и месото од пушена свинска коленица (претходно ситно сечкано).
- Се зачинува со црвен пипер, буковка и бибер. Сол не се става бидејќи зелката е доста солена.
- Се меша и готви уште 5-10 минути за сѐ да се изедначи и се додава малку вода (малку затоа што самата зелка си пушта вода).
- Се покрива со капак и се динста на тивко од 1 и пол час до 2 часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во