Рецепти
Зелка манџа (подварок) Ана Ѓорова

Превкусен, а едноставен ручек од кисела зелка и свинско месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потренбни помалку од 2 часа

  1. Се сечкаат главицата кромид, празот и киселата зелка ситно. Потоа се потпржуваат во масло.
  2. По пет минути се додаваат сечканите моркови и месото од пушена свинска коленица (претходно ситно сечкано).
  3. Се зачинува со црвен пипер, буковка и бибер. Сол не се става бидејќи зелката е доста солена.
  4. Се меша и готви уште 5-10 минути за сѐ да се изедначи и се додава малку вода (малку затоа што самата зелка си пушта вода).
  5. Се покрива со капак и се динста на тивко од 1 и пол час до 2 часа.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: