Рецепти
Зелка манџа (подварок) Ана Ѓорова

Превкусен, а едноставен ручек од кисела зелка и свинско месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потренбни помалку од 2 часа

  1. Се сечкаат главицата кромид, празот и киселата зелка ситно. Потоа се потпржуваат во масло.
  2. По пет минути се додаваат сечканите моркови и месото од пушена свинска коленица (претходно ситно сечкано).
  3. Се зачинува со црвен пипер, буковка и бибер. Сол не се става бидејќи зелката е доста солена.
  4. Се меша и готви уште 5-10 минути за сѐ да се изедначи и се додава малку вода (малку затоа што самата зелка си пушта вода).
  5. Се покрива со капак и се динста на тивко од 1 и пол час до 2 часа.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: