Рецепти
Желе од шумско овошје Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за желе со јагоди, капини и малини во прелив од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(500 Грама)

Капини(300 Грама)

Малини(300 Грама)

Желатин(8 Парчиња)

Шеќер(150 Грама)

Ванила стапче(2 )

Јајце(4 )

Хопла(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагодите изблендирајте ги со половина од шеќерот, загрејте ги во тава на оган и додајте го желатинот кој е претходно потопен во малку ладна вода. Потоа оставете ја смесата малку да се подолади.
  2. Во меѓувреме во чиниите за послужување распоредете од малините и капините, а потоа одозгора ставете ја млаката смеса со желето од јагоди.
  3. Стапчињата ванила ставете ги на оган со хоплата, жолчките изматете ги со преостанатиот шеќер и прелијте ги со изладената хопла. Загрејте ја смесата, но не ја варете.
  4. Оладеното желе послужете го на средина од чинијата и прелијте го со изладената смеса од ванила.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: