Рецепти
Желе од шумско овошје Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за желе со јагоди, капини и малини во прелив од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(500 Грама)

Капини(300 Грама)

Малини(300 Грама)

Желатин(8 Парчиња)

Шеќер(150 Грама)

Ванила стапче(2 )

Јајце(4 )

Хопла(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагодите изблендирајте ги со половина од шеќерот, загрејте ги во тава на оган и додајте го желатинот кој е претходно потопен во малку ладна вода. Потоа оставете ја смесата малку да се подолади.
  2. Во меѓувреме во чиниите за послужување распоредете од малините и капините, а потоа одозгора ставете ја млаката смеса со желето од јагоди.
  3. Стапчињата ванила ставете ги на оган со хоплата, жолчките изматете ги со преостанатиот шеќер и прелијте ги со изладената хопла. Загрејте ја смесата, но не ја варете.
  4. Оладеното желе послужете го на средина од чинијата и прелијте го со изладената смеса од ванила.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: