Рецепти
Жива туршија Ана Ѓорова

Слатка туршија за зимата која следи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(4 Килограми)

Зелен домат(2 Килограми)

Зелена пиперка(2 Килограми)

Морков(3 Килограми)

Кисели краставички(3-4 Килограми)

Шеќер(250 Грама)

Сол(250 Грама)

Винобран(20 Грама)

Конзерванс(10 Грама)

Есенција(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот се мие, се лупи и се засекува на крупни парчиња на половина. Доколку нема многу крупни парчиња, нема потреба да се преполовува (пример киселите краставички).
  2. Во тенџере се става 1 литар вода и кога ќе зоврие се става шеќерот, солта, винобранот и конзервансот кој претходно е растопен во млака вода. Се вари, а потоа се остава настрана да се олади.
  3. Во чисти, стаклени тегли се распоредува есенцијата и зеленчукот.
  4. Откако смесата ќе се олади, се додаваат 9-10 литри вода, се меша и се полева врз наредениот зеленчук во чистите стаклени тегли.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: