Рецепти
Жива туршија Ана Ѓорова

Слатка туршија за зимата која следи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(4 Килограми)

Зелен домат(2 Килограми)

Зелена пиперка(2 Килограми)

Морков(3 Килограми)

Кисели краставички(3-4 Килограми)

Шеќер(250 Грама)

Сол(250 Грама)

Винобран(20 Грама)

Конзерванс(10 Грама)

Есенција(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот се мие, се лупи и се засекува на крупни парчиња на половина. Доколку нема многу крупни парчиња, нема потреба да се преполовува (пример киселите краставички).
  2. Во тенџере се става 1 литар вода и кога ќе зоврие се става шеќерот, солта, винобранот и конзервансот кој претходно е растопен во млака вода. Се вари, а потоа се остава настрана да се олади.
  3. Во чисти, стаклени тегли се распоредува есенцијата и зеленчукот.
  4. Откако смесата ќе се олади, се додаваат 9-10 литри вода, се меша и се полева врз наредениот зеленчук во чистите стаклени тегли.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: