Рецепти
Жива туршија Ана Ѓорова

Слатка туршија за зимата која следи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(4 Килограми)

Зелен домат(2 Килограми)

Зелена пиперка(2 Килограми)

Морков(3 Килограми)

Кисели краставички(3-4 Килограми)

Шеќер(250 Грама)

Сол(250 Грама)

Винобран(20 Грама)

Конзерванс(10 Грама)

Есенција(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот се мие, се лупи и се засекува на крупни парчиња на половина. Доколку нема многу крупни парчиња, нема потреба да се преполовува (пример киселите краставички).
  2. Во тенџере се става 1 литар вода и кога ќе зоврие се става шеќерот, солта, винобранот и конзервансот кој претходно е растопен во млака вода. Се вари, а потоа се остава настрана да се олади.
  3. Во чисти, стаклени тегли се распоредува есенцијата и зеленчукот.
  4. Откако смесата ќе се олади, се додаваат 9-10 литри вода, се меша и се полева врз наредениот зеленчук во чистите стаклени тегли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: