Рецепти
Бела чорба Ана Ристеска

Бела чорба со пилешко, моркови, компири и пашканат која ќе ви стане омиленото предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Кромидот го сечкаме ситно и во него ги додаваме вегетата и додаваме 1 чаша вода, па го оставаме да се динста.
  2. Потоа ги сечкаме стекот, морковот, пашканатот и компирот. Кромидот се динста околу 15 минути или додека омекне, со постојано додавање вода.
  3. Потоа ги додаваме морковот и пашканатот, па месото и додаваме вода колку месото и зеленчукот да бидат покриени. Оставаме да се динста одоклу 30 минути и ги додаваме компирите и 300 мл топла вода, па оставаме да се динста на тивко додека се сварат компирите.
  4. При крај додаваме сол, сечкан магдонос и вода колку што сакаме за да биде густа чорбата.
  5. Кога ќе зоврие, ставаме изматена жолчка со павлака и убаво мешаме да се добие еднолична смеса. На крај додаваме и сок од 1 лимон.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: