Рецепти
Буковки со салата од туна Ана Ѓорова

Вкусно и интересно предјадење што ќе ви стане омилено

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(12 свежи )

Туна во конзерва(250 Грама)

Брашно(100 Грама)

Зелени маслинки(без семки 100 грама )

Магдонос

Целер(1 корен )

Лимон(1/2 )

Мелени ореви(50 Грама)

Јајце(1 варено )

Кисели краставички(3 )

Лук(1 Чешне)

Црвена пиперка(конзервирана 1 )

Сол

Бибер

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња и обарете го во тенџере со зовриена вода. Откако ќе се излади, со рака истиснете ја водата.
  2. Киселите краставички, конзервираната пиперка и вареното јајце исечкајте ги на ситни коцки и измешајте ги со ситно сечканите лук, маслинки без семки, коренот од целер и магдоносот.
  3. Во садот додајте ги мелените ореви и иситнетата туна, па прелијте со сокот од лимон.
  4. Зачинете со сол и бибер и измешајте ја салатата.
  5. На буковките отсечете им ги рачките и исечкајте ги рачките на коцки.
  6. Буковките набрашнете ги и пржете ги на загреано маслиново масло во тава на оган.
  7. Ставете ги во чинија обложена со хартија, наполнете ги со смесата од туна и редете ги во чинија за сервирање.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: