Рецепти
Коктел виски соур Ана Ѓорова

Коктел за опуштање по долгата и напорна недела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(60 Милилитри)

Свеж сок од лимон(30 Милилитри)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Ставете ги состојките во шејкер за коктели, наполнете со мраз и мешајте 10 секунди.
  2. Белката од јајце не е задолжителна, но ако ја употребувате во рецептот – мешајте малку поенергично и подолго време.
  3. Послужете во стаклени чаши за коктели и гарнирајте со овошје.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: