Рецепти
Полнето пиле Ана Ѓорова

Пиле во рерна полнето со мелено месо, кашкавал, сланина и печурки – ручек за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во еден сад се ставаат меленото месо, сечканиот кромид, сланината, кашкавалот и сечканите печурки. Се додаваат зачините и сите овие состојки се мешаат. Потоа со нив се полни пилето (на кое му се извадени коските).
  2. Наполнетото пиле се шие со конец, па се премачкува целосно со масло, со вегета и со сусам.
  3. Пилето се завиткува во фолија и се става во рерна на 200°C да се пече околу 2 часа.
  4. Откако ќе помине времето, се вади тепсијата од рерна, се отвора фолијата и тепсијата се враќа во рерна, па се пече додека пилето зарумени.
  5. Пилето се сече на парчиња и се сервира со додаток по желба.
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос
Омлет торта
Говедско со кромид
Мусака од домати без месо
Плескавици од компири
Брускети со тиквички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: