Рецепти
Полнето пиле Ана Ѓорова

Пиле во рерна полнето со мелено месо, кашкавал, сланина и печурки – ручек за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во еден сад се ставаат меленото месо, сечканиот кромид, сланината, кашкавалот и сечканите печурки. Се додаваат зачините и сите овие состојки се мешаат. Потоа со нив се полни пилето (на кое му се извадени коските).
  2. Наполнетото пиле се шие со конец, па се премачкува целосно со масло, со вегета и со сусам.
  3. Пилето се завиткува во фолија и се става во рерна на 200°C да се пече околу 2 часа.
  4. Откако ќе помине времето, се вади тепсијата од рерна, се отвора фолијата и тепсијата се враќа во рерна, па се пече додека пилето зарумени.
  5. Пилето се сече на парчиња и се сервира со додаток по желба.
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос
Омлет торта
Говедско со кромид
Мусака од домати без месо
Плескавици од компири
Брускети со тиквички
Чорба „Гамбо“
Бајадера со путер од кикирики
Карамел-крем
Италијански ќофтиња
Клуб сендвич
Колач од модар патлиџан
Прженица со свинско
Бурек пита со тиквички и сирење
Бубамари
Лазањи со зеленчук и бешамел сос
Домашни пици
Бомбици со кокос и ореви
Вегански бомбици
Бомбици со суви брусници
Похувани пиперки со сирење
Папалини со лимон
Солена торта од палачинки
Печени ќофтиња со сланина
Полнето пиле
Крап на преспански начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: