Рецепти
Прженица со свинско Ана Ѓорова

Пржено и потпечено свинско месо со суви пиперки што е одличен ручек. Искомбинирајте го со свежа туршија.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(удина 1 килограм )

Праз(2 Килограми)

Сува везена црвена пиперка(10 )

Свинска маст(3 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското месо се сечка на коцки. Се пржи во маслото и во свинската маст додека добие убава, црвеникава боја.
  2. Потоа во истиот сад се додаваат црвените суви пиперки (ситно исечкани). Сè заедно се пржи уште неколку минути.
  3. Празот убаво се чисти, се мие и се сечка многу ситно. Се става во друга тава со масло, па се пржи.
  4. Откако малку ќе се испржи празот, се додаваат прженото месо и сувите пиперки. Се мешаат добро, па се продолжува со пржење додека омекне празот.
  5. На крајот откако сè ќе биде добро испржено, се додава една лажица црвен пипер. Се додава и вегетата, биберот, па сето тоа добро се промешува.
  6. Потоа се додава малку вода и се остава на тивок оган да се динста.
  7. Откако прженицата е речиси готова, се додава претходно измешаниот густин со малку вода. Се промешува повторно и потоа се става во рерна да се запече.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: