Рецепти
Ролат од компири со грашак Ана Ѓорова

Одличен е за вечера или за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Грашакот сварете го, исцедете го и оставете го да се олади.
  2. Компирите исто така сварете ги во посебен сад, излупете ги и испасирајте ги.
  3. Јајцата измешајте ги со испасираните компири, па додајте го и ренданиот пармезан, сол, сечкан магдонос, ситно сечканиот лук и грашакот. Добро измешајте ја смесата, со тоа што ќе внимавате да не се згмечи грашакот. Ако ви изгледа премногу мека смесата, додајте лебни трошки, така нема да ја изгуби формата при печењето.
  4. Претурете ја смесата во плех врз намастена хартија за печење, па со дланките убаво распоредете го и натапкајте го на површината.
  5. Одозгора врз смесата со компири додајте ги парчињата шунка, или пилешка салама, парчињата кашкавал и со помош на хартијата за печење свиткајте ролат.
  6. За да ролатот ја задржи формата, ставете го во потесен, четвртаст, намастен, огноотпорен сад и печете го во веќе загреана рерна на 200 степени, околу 20-25 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: